piatok 7. októbra 2016

Cviklová polievka




 Cvikla dozrela a škoda jej len do kopótovej fľaše. Priznám sa, že polievku z repy som veru ešte nejedla preto som sa rozhodla vyskúšať ju. Keďže o cviklu u nás nie je núdza a babka jej má v záhradke dosť, najlepší čas ju skúsiť.
Jej sýto červená farba prezrádza, že je bojovníčkou proti chudokrvnosti a svoje účinky dokolane dokazuje pri problémoch s cievami. Je dobrou "spalovačkou" choresterolu.









Stretnúť s ňou sa môžme v smothie, kde okrem toho, že prečistí náš organizmus, pri pravidelnom užívaní prečistí pečeň a dokonale detoxikuje naše telo. Samozrejme najviac živín a telu prospešných látok má v surovom stave. Len nakrájať pokvapkať olejom a trochu osoliť a zajedať pri telke alebo pripraviť šťavu ktorú môžme skombinovať s pomarančovou, mrkvovou či jablkovou šťavou poprípade chuť vypichnúť lyžičkou medu a kvapkami citróna. :)

Potrebujeme : 2 menšie cvikle
                       3 mrkvy
                       2 petržleny
                       vývar
                       menšia cibuľa
                       maslo
                       pochúťková smotana
                       kyslá smotana

Na masle opražíme cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, podlejeme vývarom a chvíľu podusíme. Neskôr zeleninu celú zalejeme vývarom a varíme do zmäknutia. Potom rozmixujeme ponorným mixérom a zjemníme smotanou. Podávame s kyslou smotanou poprípade s cesnakovými krutónmi, nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. :)

Polievka mi chuťou pripomína brokolicovú polievku len viac nasladlá :)



Nové formy na pečenie :) Som zvedavá ako dopadne Maco :))





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára