Cvikla dozrela a škoda jej len do kopótovej fľaše. Priznám sa, že polievku z repy som veru ešte nejedla preto som sa rozhodla vyskúšať ju. Keďže o cviklu u nás nie je núdza a babka jej má v záhradke dosť, najlepší čas ju skúsiť.
Jej sýto červená farba prezrádza, že je bojovníčkou proti chudokrvnosti a svoje účinky dokolane dokazuje pri problémoch s cievami. Je dobrou "spalovačkou" choresterolu.
Stretnúť s ňou sa môžme v smothie, kde okrem toho, že prečistí náš organizmus, pri pravidelnom užívaní prečistí pečeň a dokonale detoxikuje naše telo. Samozrejme najviac živín a telu prospešných látok má v surovom stave. Len nakrájať pokvapkať olejom a trochu osoliť a zajedať pri telke alebo pripraviť šťavu ktorú môžme skombinovať s pomarančovou, mrkvovou či jablkovou šťavou poprípade chuť vypichnúť lyžičkou medu a kvapkami citróna. :)
Potrebujeme : 2 menšie cvikle
3 mrkvy
2 petržleny
vývar
menšia cibuľa
maslo
pochúťková smotana
kyslá smotana
Na masle opražíme cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, podlejeme vývarom a chvíľu podusíme. Neskôr zeleninu celú zalejeme vývarom a varíme do zmäknutia. Potom rozmixujeme ponorným mixérom a zjemníme smotanou. Podávame s kyslou smotanou poprípade s cesnakovými krutónmi, nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. :)
Polievka mi chuťou pripomína brokolicovú polievku len viac nasladlá :)
Nové formy na pečenie :) Som zvedavá ako dopadne Maco :))
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára