streda 27. apríla 2016

15 minutes #cheesecake

Ahojte, tak zas  po dlhej odmlke. No prichádzam s rýchlim a naozaj jednoduchým receptom na cheesecake, čo prezrádza už aj názov. Aj keď 15 min je čas prípravy náplne, bez pečenia a tuhnutia korpusu ale keďže to už nepredstavuje žiadnu prácu, nie je potreba to rátať☺. Recept som vymyslela narýchlo v kuchyni. Je to jeden naozaj z tých ľahších chesov no s výraznou chuťou tvarohu, sladkej a trošku kyselkavej príchute malín. A zvládne ho každý začiatočník! Doma som rovno pripravila dva. Jeden na oslavu a druhý na doma, aby sa necnelo. 

Budeme potrebovať : 
                                    250g maslových sušienok 
                                    140g masla 
                                    80g cukru 
                                    3 vajíčka
                                    500g jemného tvarohu 
                                    šťava z 1/2 limetky
                                    2 hrnčeky malín
                                    3 - 4 lyžice hnedého cukru

Sušienky najemno rozdrvíme v mixéry, resp. si pomôžeme so sáčkom a valčekom alebo tĺčkom. Roztopíme maslo a zmiešame so sušienkami a vystlieme touto hmotou dno tortovnice. Dáme na chladné miesto na min.30 min.
 Zatiaľ si vymiešame vajíčka s cukrom a limet.šťavou. Pridáme tvaroh. Cesto nalejeme na sušienkový korpus a pečieme 40min pri teplote 180°C po 35min môžme teplotu zvýšiť na 200°C
Keď korpus vychladne, pripravíme polevu. Maliny musia byť zamrznuté, vymixujeme ich v mixéri. Keby boli odmrznuté, spravila by sa nám kaša a nie hrudkovaná konzistencia, ktorú potrebujeme. Na panvici ich zmiešame s hnedým cukrom, ktorý pridávame podľa chuti. Zmes občas premiešame až kým nie je horúca. Odstavíme a nalejeme na cheesecake.
Už len zaželať dobrú chuť!






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára