utorok 3. mája 2016

Banánovo Vanilková Bábovka


Bábovka je stará klasika. Piekla ju moja prababička, starká, mama a pečiem ju aj ja dnes. Síce toto nie je tá  klasická "klasika" no chutí rovnako báječne! :)

Potrebujeme : 2 Hrnčeky polohrubej múky
                       1, 1/2 Hrnčeka  mlieka
                       1 Zlatý klas
                       1/2 Hrnčeka oleja
                       1 Vanilínový cukor
                       1 Banán
                       1 Kypriaci prášok
                       1 Hrnček Kryštálového cukru
                       2 Vajíčka 

                       Šťava z 1/2 pomaranča

V 1/2 hrnčeku mlieka vymiešame zlatý klas, spoločne so zvyšným mliekom zmiešame s múkou, vanilínovým cukrom, kryštálovým, vajíčkami, olejom, pridáme kypriaci prášok, vajíčka. Banán rozmixujeme a pridáme do cesta spoločne so šťavou. Odložíme na 5min. Potom už len dáme do formy a pečieme pri teplote 180°C cca 35- 40min.
                   






Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára