Demikát, okrem kapustnice, bryndzových halušiek patrí na každý pravý salaš Bryndzová polievka. Práve teraz na jar v Máji je jedinečná. Svoju dokonalú chuť dosahuje práve v tomto mesiaci. Ovečky vyšli na pašu, najedli na čerstvej mladej trávy a to všetko sa odrazí sa silnej prenikavej vôni a chuti bryndze. Cez víkend sa mi práve táto slovenská delikatesa dostala do rúk. Pripravila som demikát a ako dopadol? posúďte sami :)
Potrebujeme : 7 väčších zemiakov nakrájaných na kocky
100g prerastenej slaniny
1 menšia cibuľa
olej/bravčová masť
2 lyžice mletej papriky
1l vývaru
150g bryndze
soľ korenie
Dáme variť zemiaky. Na masti si opražíme cibuľku so slaninkou, keď sa opraží prisypeme papriku a ešte malú chvíľu opražíme. Zalejeme s trochou vriacej vody zo zemiakov. Polovicu zemiakov spolu z vodou rozmixujeme na kašu a pridáme do polievky, zalejeme horúcim vývarom a pridáme zvyšné zemiaky a bryndzu. Povaríme. Podľa chuti dosolíme a dokoreníme poprípade zriedime alebo zahustíme nastrúhaným zemiakom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára