streda 25. novembra 2015

In Blanket

Keď si v dnešnej dobe dáte klobúk, ste braná za extravagantnú lady, no keby ste  pred 100 rokmi vyšli von bez klobúka, ojo joj ... to teda nie milé dámy. Samozrejme, že pred sto rokmi si mohol klobúk dovoliť len ten - kto na to mal. Takže to svojím spôsobom bolo aj určité zaradenie do sociálnej vrstvy.
Dámy boli dámami ak mali klobúk :)
No dnes je tomu inak a klobúk si vieme zaobstarať všetci bez ohľadu na "sociálne postavenie" no napriek tomu sa postupne zo šatníkov vytráca. A viac ho využívajú staršie ženy ako my mladice.

Neviem, aký názor na klobúky máte vy, no podľa môjho názoru by každá pravá dáma mala mať aspoň jeden . Neviem prečo ale klobúk sa mi jednoducho spája s eleganciou a vzešenosťou.
Ja romantická duša, odrastená na romatických filmoch so širokými šatami a krásnymi klobúky... Takže to jednoducho musí byť.

Titanic je film, ktorý milujem a poznám ho odpredu dozadu a videla som ho XY 1000000- krát :) Začiatok ako Rose vystupuje z auta, poznáte tú scénu... krásne rukavičky jedna nôžka, druhá nôžka a ten obrovský klobúk !!! Niekedy by som chcela byť v dobe ( iba tak na pár týždňov ) kde boli iba šaty,  jazdilo sa na koňoch a kde boli iba Talbot-y a nie Tablet-y. No ale asi jediné ako si prežiť túto dobu, je zájsť si do Incheby na výstavu Titanic.



















Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára