Minule som kúpila Truffles. Všetkým doma chutilo,tak som sa rozhodla experimentovať a skúsiť ich spraviť. Videla som veľa receptov,ktoré ma zaujali, no žiaden nebol taký podla môjho gusta. Vymyslela som si preto svoj.
A... vydarilo sa ;)
Recept je úplne jednoduchý a zvládne ho naozaj každý! A potrebujeme minimum surovín. Na začiatok som to nechcela moc riskovať :)
Potrebujeme: 200g 74% čokolády na varenie
100g 54% čokolády na varenie
100mil. smotana na šľahanie
30g masla
kakao na obaľovanie
Postup: Čokoládu dáme rozpustiť na vodnom kúpeli. Keď sa rozpustí pridáme maslo. Potom pridáme smotanu. Dáme schladiť a keď je hmota studená, vytvarujeme guľôčky. Ja som som ich robila lyžičkami. Obalíme ich v kakau a dáme do chladničky.
Last time I bought Truffles. All tasted at home, so I decided to experiment and try to do them. I saw a lot of recipes that impressed me but none has been so according to my tastes. I therefore made up my recipe.
Recipe is simple! And we need a minimum of raw materials.
Ingredients: 200 g of 74% cooking chocolate
100 g of 52% cooking chocolate
100 mil. whipping cream
30g butter
cocoa
Procedure: chocolate we dissolve in a water bath. When dissolved, add the butter. Then add the cream. Put in the the fridge. When the mass is cold, we make balls and coat in cocoa.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára