pondelok 18. mája 2015

Pears in dough



Ahojte! Včera som sa nechala inšpirovať Adrianou Polákovou a pripravila som naozaj zaujímavý koláč. Musím povedať, že mi veľmi chutil. Najskôr som myslela, že bude chutiť podobne ako bublanina, no chutil veľmi sviežo a víno ( použila som odrodu Muškát) mu dodalo príjemnú ľahkosť a vôňu. Bol naozaj vynikajúci!!!
Sedeli sme pred telkou, pozerali majstrovstvá hokeja. Prišla aj švagriná s deťmi ...
Milujem tráviť čas s tými, ktorých mám rada! :)

A tu je recept : Hrušky v ceste ja som si to trošku prispôsobila, keďže v surovinách je kryštál.cukor v postupe práškový. Požila som teda 100g kryštálového cukru. Ďalšia zmena - hrušky som obalila v škorici, takže nakoniec som ich neposypala ako je to v Adrianinom recepte a mala som len päť hrušiek lebo 6tu mi zjedli! :D Dúfam, že bude chutiť ako chutilo aj nám!



Hi everyone, so yesterday I made some special cake ! I was inspired by Adriana Polak. And I must say that cake is fantastic!!! At first I thought it will taste like "bublanina"  but tasted very fresh and the wine (I used a Muscat) gave him a pleasant lightness and beautiful smell.

We were watching television, was Ice Hockey world champion. We had a visit, my sister in law with children. I love spending time with those who I love! :)

Video recipe

4 eggs
100 g sugar
1 vanilla sugar
100 g melted butter
200 g plain flour
1 teaspoon baking powder
200 ml white wine
5 pears coated in cinnanon

Whole eggs with sugar and vanilla mixer whisk until the mixture pale. Slowly pouring melted butter and stir in flour mixed with baking powder. Finally, the dough at low speed slowly pouring wine. Peel pears, cleansing, bottom, cut out the core of pears.
Pears lay out (stem upward) into greased with butter and flour spilled springform pan
 and carefully pour the batter. Bake for 40 minutes at 180 ° C.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára